Jul 14

Gevonden: Nemo!

by in Australië

In Cairns hadden we al een hostel overnachting geregeld , maar nog voordat we gingen slapen vroeg Irma zich al af waarom we dat alweer hadden gedaan en of we niet in de bus konden gaan slapen…

Op de een of andere manier komen wij namelijk altijd uit in vage hostels. In dit hostel bleef iedereen lekker op zijn kamer zitten en films kijken, terwijl het buiten 20-25 graden was. Daarnaast hadden we ook nog een douche die lekte alsof er iemand gewoon aan het douche was….

Ondanks alles toch nog een goede nachtrust gehad en de volgende ochtend vroeg naar de haven gelopen om de boot voor het duiken te halen. Op de boot even een korte uitleg gekregen over het hoe en wat en terwijl we die uitleg kregen hebben we ook nog een walvis gespot.

Aangekomen bij de eerste duiklocatie konden we gelijk het water in en het koraal gaan bekijken. Ondanks je kan zien dat het koraal al op grote plekken dood is, is het nog steeds prachtig om te zien. Zo hebben we Nemo (clownvis) gezien, verschillende andere vissen, een zeekomkommer aangeraakt en een oester geaait. Op de tweede duiklocatie hebben we gelijk een extra duik gemaakt en deze locatie was nog mooier dan de eerste! Meer kleur, meer koraal, meer vissen. Enige nadeel was dat we met een grotere groep gingen en dat we niks hadden aan de gids (terwijl hij de eerste keer nog zo handig was…).

 

Op de boot netjes onze logboeken ingevuld en toen hoorde we ook dat dit een van de weinig dagen was dat het echt mooi weer was. Twee weken lang hadden ze slecht weer gehad en morgen verwachte ze ook al dat het ging omslaan. Hebben we daar toch maar weer mooi geluk mee.

Ohhh ja, ik kon het niet zo mooi in het verhaal kwijt, maar deze duiktrip was wel jullie cadeau! Ondanks we het zelf hebben geboekt (dit kwam meer omdat we niet wisten welke dag handig voor ons uitkwam, maar het was wel de zelfde trip die vanuit Nederland ook was gevonden!), was het volledig jullie cadeau en hebben we er ook met volle teugen van genoten. Bedankt!

Tags: , , , ,

Leave a Reply