Sep 15

Great Ocean Road

by in Australië

Na flink uitgewaaid te zijn in de Grampians kunnen we eindelijk onderweg naar de Great Ocean Road. Om die reden hebben we ook de motorhome gehuurd in Melbourne. Volgens een aantal mensen zou je de Great Ocean Road van oost naar west moeten rijden. Aangezien wij Remco en Irma zijn rijden wij hem lekker van west naar oost.

De eerste overnachting hebben we gemaakt bij Tower Hill, een klein natuurpark met veel dieren. Met de schemering zijn we gekomen dus konden we er niets meer van zien. De volgende dag heel vroeg opgestaan om het park te kunnen zien. (en omdat we er illegaal stonden om zo de controle te ontzien) Om half 8 stonden we al in het park. Zo vroeg zijn er nog veel dieren actief en goed zichtbaar. In een boom hebben we een wakkere koala zijn ontbijt zien eten. Remco werd tijdens het foto’s nemen vergezeld door een emoe. Na de ochtendwandeling was het voor ons weer tijd verder te rijden. De kust wacht op ons.

Langs de kust kun je regelmatig stoppen om van het uitzicht te genieten. Wat je ziet is steeds een andere formatie van zandsteenrotsen. Totdat je bij de 12 apostelen uitkomt. Waarom ze zo heten is ons nog altijd niet bekend. Het zijn er ook al lang geen 12 meer. Toch is het de grote toeristische attractie op de Great Ocean Road en konden we het niet maken door te rijden.

Een andere grote attractie is de Otway Lighthouse. We zijn erna toegereden en weer terug gereden. Voor het bezichtigen van de vuurtoren betaal je een vermogen en we kijken liever naar de koala’s langs de kant van de weg.  We hadden ook nog eens geluk dat ze allemaal actief waren. Zelfs een moeder met kind gezien, wat schattig.

Om toch nog iets actiefs te doen naast al het autorijden zijn we een stukje landinwaarts gereden en hebben we mountainbikes gehuurd. De eerste keer mountainbike en waar ga je dat doen? Ja, precies in een bergachtige omgeving. Voor een keer hadden we het weer mee en hebben heerlijk door de bossen gecrossed. Uiteraard onder de modder teruggekomen, maar een ontzettend leuke ochtend gehad.

 

 

Tags: , , , , , ,

One Response to “Great Ocean Road”

 1. From Alta:

  Your blog’s wp theme looks crappy. You schould change it.
  Better graphics means more conversions, faster load and greater confidence of
  visitors. This is something that can be useful for you, type
  in google:
  Juicklor’s templates source

  Posted on 27 January 2015 at 21:49 #

Leave a Reply