Oct 22

Klimmen

by in Thailand

Na het drukke Patong hebben we de rust opgezocht van Ao Nang. Eigenlijk wilde we naar Railay gaan voor het rotsklimmen, maar Ao Nang is goedkoper en ligt op steenworp afstand van Railay. De dag van aankomst hebben we gelijk onze klimdag geboekt. Ging allemaal heel makkelijk omdat het hoogseizoen nog moet beginnen en nu dus nog volop plek is overal.

De dag erna maar vroeg opgestaan voor het klimmen. Met een kleine vrachtwagen wordt je opgepikt om vervolgens verder te gaan met een long tail boot na Railay. Railay is alleen via de boot te bereiken, dus een andere keus hebben we niet. De ochtend hebben we op een strand de rotsen beklommen. Het ging wat moeizaam, maar oefening baart kunst. In de middag hadden we een andere locatie en daar ging het klimmen een stuk beter. Maar wel veel zwaarder dan we beide gedacht hadden. En vooral met mijn hoogtevrees was het niet altijd even makkelijk. De instructeur geeft beneden aanwijzingen en af en toe moet je dan naar beneden kijken wat hij precies bedoelt. Heerlijk die hoogte!

De volgende dag wilde we eigenlijk een rustdag houden maar bij het avondeten de vorige dag werd er een foldertje uitgedeeld met daarop een snorkel sunset tour. Dat leek ons wel heel leuk om te doen, dus deze maar geboekt. De tour vertrok om half 1, dus nog wel een beetje uit kunnen slapen. Op het moment dat we net met de boot vertrokken waren vanaf Ao Nang begon het hard te regenen en te onweren. Zit je dan lekker op een klein bootje op zee. Gelukkig duren de meeste buien niet heel lang, dus na een uurtje gewacht te hebben konden we heerlijk gaan  snorkelen. De sunset was wat minder omdat tegen de tijd dat de zon onder ging we weer een regenbui hadden. Gezellig met de hele groep opeengepakt in de boot.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply