Oct 19

Nee, ik wil geen tuktuk!

by in Thailand

Nadat we waren vertrokken uit Chang Mai met Air Asia (verbazingwekkend goede vlucht, nog best een been ruimte en geen huilende kinderen…) lande we midden in de nacht op Phuket airport. Eigenlijk hadden we het idee om daar even wat slaap in te halen, maar de mini van vertrok al gelijk en moesten we gelijk verder.

Zo stonden we dan om 2 uur ‘s nachts voor ons guest house, ons gesloten guest house. Hadden we even niet over nagedacht dat niet iedereen een 24 uurs receptie heeft. Dan maar naar de plek waar je overal ter wereld altijd heen kan gaan; De McDonalds! Daar op ons gemakje buiten gezeten (nog steeds lekker warm) en gekeken naar de dronken (voornamelijk Engelse) toeristen. Toen het eindelijk 7 uur was maar terug naar guest house gegaan en de grote backpacks gedropt.

Toen gelijk naar het strand om een stoeltje te huren en wat rust en slaap te pakken. Dat ging allemaal goed totdat ze langskwamen om te vragen of we een rugtas wilde kopen (wat denken die mensen nou? Dat ik hier heen reis met een Hema tasje en dat ik er hier pas achter kom dat een rugtas/koffer wel veel makkelijker is?). In de middag met zijn tweeën een waterscooter gehuurd om er na 10 minuten achter te komen dat je daar ook zeeziek van kan worden. Dan maar in je eentje een beetje rond varen…

De volgende dag een planning gemaakt voor de komende weken, want na een avond waar mij 324 keer werd gevraagd of ik een tuktuk wilde, 152 keer of we interesse hadden in een massage, 78 keer of een pak niks voor mij zou zijn en 65 keer of ik naar een ‘ping-pong’ show wilde gaan wisten we 1 ding zeker, we blijven geen 2 weken in deze plaats rond hangen!

Tags: , , , ,

Leave a Reply