Mar 23

Queenstown – deel 2

by in Nieuw-Zeeland

Frisbee

Frisbee

Na afloop van Milford Sound zijn we terug gekomen in Queenstown. In eerdere berichten noemde ik het nog een stad, maar dat blijkt niet te kloppen. In Queenstown leven maar 10.000 mensen en in het hoogseizoen kan dit verdubbelen. Het wordt in NZ dan ook gewoon gezien als platte land.

Ondanks dat is het wel het dorpje waar enorm veel activiteiten te doen zijn. Zo kan je enorm goed hikken, downhillen, staat er de hoogste bungiejump van NZ (134 meter!), de langste swing, en nog veel meer aderaline sporten. Wat ga je dan doen in zo’n dorp? Frisbeegolf!

Niet alleen omdat Remco het bungiejumpen niet zag zitten, maar ook omdat dit budget technisch beter was om te doen. Ondanks dat is frisbeegolf enorm leuk om te doen en was het helemaal geen slechte keuze. Tevens waren we er nog eens niet slecht in (totdat je iemand tegenkomt die het al 2 jaar speelt en in een worp net zoveel meters aflegt als wij in drie worpen…).

Al met al is Queenstown een geweldig dorp om te zijn en hadden we veel langer moeten blijven. Maar gezien tijd nu een rol gaat spelen in onze reis, moeten we toch doorreizen om te zorgen dat we het vliegtuig niet gaan missen…

Tags: , , ,

Leave a Reply