Mar 25

Raften!

by in Nieuw-Zeeland

Vanuit een regenachtige Mount Cook zijn we doorgereden naar Rangitata. Dit is een van de beste plekken om te raften in Nieuw-Zeeland, dus hebben maar besloten om dat te doen.

Gelukkig klaarde het weer onderweg al enorm op en werd het zelfs warm. Al met al perfect weer om te gaan raften. Bij het ophalen was er alleen iets fout gegaan en moesten we wat langer wachten, maar in dit mooie weer was dat geen straf.

Bij het raften wat uitleg gekregen over hoe en wat, omgekleed en op naar de rivier. Waar bij Rotorura nog een 7 meter drop in het parkoers zat, had deze dat niet en kregen we niveau 5 stroomversnellingen (5 is het hoogst commercieel haalbare, niet commercieel is 6 de max). Daarnaast zou het parkoers een stuk langer zijn dan in Rotorura, dus al met al hadden we er zin in!

Het parkoers is inderdaad een stuk langer en een stuk leuker. Stroomversnellingen zijn veel uitdagender dat drops en dan zijn niveau 5 stroomversnellingen van 350 meter helemaal top om te doen. Daarnaast hebben we ook een stukje afgelegd zonder boot en dus drijvend op je rug door de rivier heen. Op een rustig stukje zijn we daarna van een rots gaan springen, eerst van 5 meter en daarna van 10 meter. De 5 meter gaat nog wel, maar bij de 10 ben je zolang aan het vallen dat jezelf gaat afvragen waarom je ook al weer hebt gesprongen…

Na afloop van het raften nog een goede BBQ gehad en lekker kunnen gaan slapen in onze tent (een stukje afwisseling, ipv alleen maar hostels).

Tags: , , , , ,

Leave a Reply