Oct 16

Same Same but Different

by in Thailand

De nachttrein gepakt naar Chiang Mai, zodat we ‘s nachts gewoon een bed zouden hebben om te slapen. Halverwege de nacht wakkergemaakt. Eerst dachten we nog dat er mensen uit moesten stappen bij dat station.  Maar even later werd er ook in het Engels verteld wat er gaande was. Er was iets gebeurd waardoor de trein niet verder ging en we buiten over konden stappen op bussen. Geen idee waar we ergens waren en hoe ver het nog was naar Chiang Mai. Dus maar netjes onze spullen gepakt en de bus gaan zoeken die ons verder zou brengen. Gelukkig was het allemaal redelijk goed geregeld. Niet zoals in Nederland dat je dan nog eens een half uur of uur kunt wachten op de bus. Er stonden ook lekker luxe bussen klaar dus daar hebben we verder kunnen slapen, zover je kan slapen in een bus.

Bij aankomst in Chiang Mai wordt je gelijk  besprongen door tientallen taxichauffeurs die je maar al te graag naar een hostel willen brengen. Aangezien ik net wakker was en na de lange nacht zat ik daar niet gelijk op te wachten om over prijzen te gaan onderhandelen. Dus eerst even rustig gaan zitten en wanneer de drukte wat voorbij was gezocht naar een lift. Een tuk-tuk heeft ons naar Julie Guesthouse gebracht waar we 1 nacht konden blijven.  Omdat we hier maar 1 nacht konden blijven zijn we op zoek gegaan naar een trekking waarmee we de volgende dag konden vertrekken. Hoefde we niet verder te zoeken naar een slaapplek. Aangezien hier veel bedrijven zijn die een trekking aanbieden was dit geen probleem en konden we de volgende dag de jungle in.

We hebben gekozen om een 3daagse trekking te doen met olifant rijden, raften, lopen en een berg stam bezoeken. De eerste dag zijn we naar het olifanten kamp gelopen en daar op een olifant mogen rijden en daarna in bad mogen stoppen. Het rijden was wat eng, Remco en ik zaten op een stoeltje op de rug, oncomfortabel en beweegt een hoop. Met het wassen konden  we direct op de rug van de olifant zitten, zoveel beter. Voor Remco niet, die houdt al niet van paarden en een olifant was nog een stap hoger. De volgende dag naar de berg stam gelopen, flinke klim ophoog, ze leven op de top van de berg. Daar hebben we een gezellige avond gehad met een andere groep toeristen. De dag erna weer terug naar beneden kunnen lopen, langs een waterval en door naar het raften. Na het raften in Nieuw-Zeeland viel dit toch wel een beetje tegen. Na 2/3 derde van de tocht van de boot over gestapt op een bamboe vlot.  Bleef een stuk minder drijven dan gedacht, maar goed waren toch al nat dus wat maakt het dan nog uit. Na al deze avonturen werden we weer terug in Chiang Mai afgezet.

Chiang Mai heeft een aantal tempels en voor de rest veel outdoor activiteiten. Omdat we in Bangkok al verschillende tempels bezocht hadden, vonden wij dat we die in Chiang Mai wel over konden slaan. Ze lijken allemaal op elkaar. We hebben er toch 2 bezocht. 1 in het centrum van Chiang Mai en voor de andere hebben we een scooter gehuurd en ermee naar de berg gereden. Deze tempel je raad het al was bovenop een berg. Een lekker tochtje naar boven en weer terug naar beneden. Ik heb zelf ook een stuk gereden. Ja voor het eerst op een scooter. Beetje eng in het begin maar eenmaal 50 km/uur had ik de smaak wel te pakken. Dus in Phuket kunnen we lekker nog een keer scooters huren en het eiland verkennen.

Omdat Chiang Mai veel outdoor activiteiten te bieden heeft zijn we nog gaan ziplinen door de jungle. We hoefden ons niet heel erg te inspannen en hebben toch een leuke dag gehad.  De rest van de dagen lekker rustig aan gedaan en wat over marktjes gelopen. Kijken wat voor koopjes we tegen zouden komen. Nu is het weer wachten op onze vlucht naar het zuiden, naar Phuket, waar we lekker van het strand kunnen gaan genieten.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply