Oct 25

snorkelen, duiken en feesten

by in Thailand

Ao Nang vaarwel gezegd en op weg naar Koh Phi Phi, het grote feesteiland van Thailand! Al die tijd dat we aan het reizen zijn hebben we eigenlijk niet echt gefeest, dus dat werd eens tijd! Om in de stemming te komen de eerste avond eerst de film The Beach gezien. (Het verhaal speelt zich in de buurt van dit eiland af) Na de film richting strand gelopen voor het feest. We waren nog op tijd om de vuurspugers aan het werk te zien en dronken mensen zien touwtje springen met een brandend touw. Remco en ik zijn er rustig bij gaan zitten met een emmertje drank en genoten van de muziek en mensen om ons heen (ja, dat lees je goed, een EMMER drank :D).

Om toch niet alleen maar te feesten hier op het eiland hebben we hier ook een snorkeltour geboekt. Na het zien van The Beach wilde we nu het bekende strand zelf bekijken. Weer heerlijk kunnen snorkelen en ook op het mooie strand geweest van de film. Alleen zijn er in het echt heel veel meer mensen en veel boten liggen er voor anker. Dus de sfeer van de film is ver te zoeken.  Voordat we bij dit eiland aankwamen hebben we nog een korte stop gemaakt bij Monkey beach. De naam verraadt het al, er zijn apen op het strand. Heel leuk allemaal, de gidsen hebben eten bij dus de apen komen erop af. Wij kunnen mooie foto’s maken. En Remco heeft het geluk gehad dat een aap hem aanraakte. Alleen was Remco daar niet zo heel blij mee. De aap kwam een beetje agressief aanlopen en pakte Remco bij zijn enkel vast. Gelukkig was onze gids in de buurt en heeft de aap weggejaagd. Was dat wel even schrikken zeg.

Op Koh Phi Phi kun je niet rondlopen zonder 1 duikshop te hebben gezien. Ze zeggen allemaal dat het hier mooi duiken is, dus een tour geboekt om te duiken. Heerlijk vroeg uit bed, want de ochtend is het mooiste om te duiken. Veel dieren zijn dan nog actief en laten zich dan het meeste zien. Na een korte briefing de boot op en na een half uurtje varen klaarmaken voor de eerste duik. Wel fijn dat we water in konden duiken van 29 graden. Zoals je de onderwaterwereld op foto’s ziet, hebben wij het niet gezien. Maar toch heel indrukwekkend om te duiken. Zelfs bij onze 2e duik haaien gezien. Geen gevaarlijke grote haaien, maar lieve, schuwe rifhaaien. Voordat je ze goed gezien hebt zijn ze al weer weggezwommen. Dat is wel jammer, kun je beter schildpadden tegenkomen, die zwemmen heerlijk sloom.

Tags: , , , , ,

One Response to “snorkelen, duiken en feesten”

 1. From Arie en Jeannette:

  Hoi Irma en Remco

  Goed te lezen dat het nog steeds een fijne reis is.
  Mooie verhalen leuke gebeurtenissen.
  Een hele andere cultuur waar jullie nu in zijn.
  Lieve groet van Arie en Jeannette

  Posted on 28 October 2012 at 11:18 #

Leave a Reply