Mar 28

Swimming with the Fishes

by in Nieuw-Zeeland

Dusky Dolfijnen

Dusky Dolfijnen

Vanuit Rangitata in alle vroegte vertrokken naar Christchurch (onze eigenlijke stop), maar eerst zijn we nog naar Kaikoura geweest.

In Kaikoura hadden we namelijk het plan om te gaan zwemmen met dolfijnen. Een van de beste plekken ter wereld om dat te doen is namelijk Kaikoura. De eerste dag vroeg opgestaan (5 uur ‘s ochtends :O) om zo om 6 uur te kunnen vertrekken. Aangekomen bij het vertrekpunt kregen we te horen dat de wind vannacht was gaan draaien en dat de zee erg ruw was, dus grote kans op zeeziekte. Gelukkig hadden we nog meer dagen gepland (uit ervaring hebben we al geleerd dat als we iets willen doen, we het beste extra dagen vrij kunnen houden. Over het algemeen speelt het weer wel parten bij ons), dus hebben we het zwemmen verplaatst naar de volgende dag. Zo zijn we de 2de dag ook weer vroeg opgestaan om er op tijd te zijn. Deze keer was de zee wel rustig en zou het een van de beste dagen zijn om te gaan zwemmen.

Voordat we de dolfijnen te zien kregen, moesten we een stuk uit de haven varen. Tegelijk konden we genieten van een mooie zonsopkomst (de 2de in de vakantie, vind ik dan ook al meer dan voldoende…). Toen we bijna bij de dolfijnen waren konden we ons gaan klaarmaken om het water in te gaan, wat inhoudt dat je op de achterkant van de boot gaat zitten en wacht op het signaal om te gaan zwemmen. Wat is dat water dan koud, maar wat vergeet je die kou al weer snel als je de eerste dolfijnen ziet. Ze zijn echt nieuwsgierig naar de mensen en als je met ze mee zwemt, duikt of oogcontact maakt dan komen ze echt naar je toe en ‘spelen’ ze met je. Dolfijnen zijn tijdens het zwemmen echt met honderden en zitten vaak maar op een armlengte van je vandaan (tenminste, zo lijkt het onderwater. In het echt zou het misschien een meter zijn). We hebben zo 2 keer mogen zwemmen en in totaal ongeveer 45 minuten in het water gelegen, maar het is echt een prachtige en unieke ervaring om mee te maken. Dan maakt het niet uit dat je 2 keer vroeg uit je bed moet komen.

Na het zwemmen zijn we nog iets door gevaren naar een nog grotere groep dolfijnen. Deze dolfijnen (en degene waar we mee hebben gezwommen) hebben namelijk de hele nacht lopen jagen op vis en komen overdag bij elkaar om te socialisen. Je krijgt dan 1000-den dolfijnen bij elkaar, die allemaal rond de boot zwemmen en waar je prachtige foto’s kan maken. Met zo’n ervaring op zak zou een bezoekje aan het dolfinarium nooit meer hetzelfde zijn…

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Swimming with the Fishes”

  1. From Nilles:

    Ja, ho eens even. Wil je de acteerprestaties van de inwoners van het Dolfinarium niet zo bashen alsjeblieft!

    Posted on 29 March 2012 at 11:49 #

Leave a Reply