Mar 30

Trillend einde Nieuw-Zeeland

by in Nieuw-Zeeland

Nieuwe winkelcentrum van Christchurch

Na alle belevingen van het dolfijn zwemmen, was het weer tijd voor ons om onze tas in te pakken en de bus terug te pakken naar Christchurch. De eindhalte van ons Nieuw-Zeeland avontuur. Hoewel de meeste mensen zeggen dat je Christchurch niet moet bezoeken en dat er niks te doen is hebben we besloten er toch 2 nachten te blijven. Toch nieuwsgierig hoe de stad eruit ziet na de aardbevingen. De buitenrand van Christchurch ziet er heel normaal uit, waar we de bus uitstapte was er ook nog niets te zien. Pas toen we naar de bibliotheek liepen zagen we straten volledig af gesloten wegens instortingsgevaar. Pas toen werd de impact van de bevingen een beetje duidelijk voor ons. Het mooie hostel dat we uitgezocht hadden voor de overnachtingen is daar ook een voorbeeld van. Aan de meeste badkamers was het 1 en ander kapot. In de gang stond een bord met daarop de excuses voor de beschadigingen, maar zonder verzekeringsgeld konden zij dit niet repareren. Ondanks de beschadigingen was het gebouw wel veilig om te verblijven. Hier zijn we maar van uitgegaan. En zoals je ziet we zijn gewoon aangekomen in Sydney, dus niks aan de hand.

Natuurlijk hebben we niet alleen de bibliotheek gezien van Christchurch. We moesten er wel een stuk voor omlopen (afgesloten straten, kapotte gebouwen) maar we zijn gekomen bij het (nieuwe) winkelcentrum. Zie de foto, het zijn zeecontainers omgebouwd tot winkels.    Voor zeecontainers zien de winkels er echt goed uit. Wanneer je binnen staat heb je absoluut niet het gevoel dat je binnen staat in een container

Na dit avontuur zijn we een kijkje gaan nemen in het museum van Christchurch. Een gratis museum waar veel over de laatste aardbevingen te vinden is. Aangezien het in Nederland maar kort in het nieuws is geweest, was het heel interessant om er meer over te weten te komen. Het laatste jaar zijn er al duizenden geweest, van klein tot groot. Maar hierdoor is Christchurch aan het afbrokkelen en zijn er veel mensen weggegaan uit de stad. Er wordt ook gezegd dat in de toekomst Christchurch helemaal van de kaart verdwijnt.

Het grootste avontuur in deze toch wel verlaten stad was op zoek naar de bushalte om bij het vliegveld te komen. We wisten welke bus we moesten hebben, zijn bij het busstation gaan vragen hoe de bus rijdt. Voordat we het gingen vragen waren we er al langs gelopen, maar aan de betreffende weg waren ze aan het werk, dus was het afgesloten. Bij het busstation maar navraag gedaan. Nee die straat moet je hebben daar komt de bus. Heel dat end teruggelopen. Geen bushalte, wel een verwijzing naar een straat verder. Daar staan rustig auto’s geparkeerd en geen bus dus stopt. Uiteindelijk na lang zoeken een bushalte gevonden en gewacht totdat de juiste bus langs zou komen. Maar goed dat we naar de bushalte gekeken hadden een dag van te voren! Anders hadden we misschien de pech gehad dat we voor het eerst deze vakantie ergens te laat voor zouden komen. Met Remco bij me is dat een hele prestaties!

Tags: , , ,

Leave a Reply